Φυτώρια αμπελου ΜΠΑΚΑΣΙΕΤΑ

Ο Κώστας Mπακασιέτας για το πείραμα του «Μοσχοφίλερου»

Ο Κώστας Mπακασιέτας για το πείραμα του «Μοσχοφίλερου»

Διαβάστε την συνέντευξη
………………………………………………….
Γεια σας είμαι ο Κώστας Mπακασιέτας από τα Φυτώρια Mπακασιέτας (http://www.bakasietas.gr/)

Βρισκόμαστε σήμερα στον αμπελώνα της οικογένειας Tρούπη (Troupis Winery). 
Είμαστε σε έναν αμπελώνα με Μοσχοφίλερο όπου έχουμε εγκαταστήσει πέντε διαφορετικά υποκείμενα και ο λόγος ο οποίος έχουμε καταστήσει πέντε διαφορετικά υποκείμενα είναι η προσπάθεια που κάνουμε για να βελτιώσουμε κάποια πράγματα που έχουν σχέση τόσο με την περιοχή όσο και με την ποικιλία.

Είναι μία τεράστια πρόκληση να μειώσουμε την ευρωστία που έχει το Μοσχοφίλερο και να το βοηθήσουμε να ωριμάσει λίγο νωρίτερα, είναι μία τεράστια πρόκληση να μειώσουμε τον όγκο της ρώγας του Μοσχοφίλερου ώστε να έχουμε ένα καλύτερο ποιοτικό αποτέλεσμα στο κρασί και στο τελικό προϊόν.

Για αυτό λοιπόν το λόγο επιλέξαμε έναν αμπελώνα στο κέντρο της Μαντινείας με πέντε διαφορετικά υποκείμενα με ένα πολύ καλό αμπελουργό και με μία συνεργασία με την Compo Expert Hellas που θα δοκιμάσουμε (5) διαφορετικά προϊόντα για να δούμε το τελικό αποτέλεσμα.

Συμπερασματικά ο πειραματισμός με τα πέντε υποκείμενα έχει ως στόχο να βελτιώσουμε ποιοτικά το Μοσχοφίλερο να αναβαθμίσουμε ποιοτικά τη «Μαντινεία» και σε ένα βάθος χρόνου μέσα από τις αναμπελώσεις να βελτιωθεί όλη η περιοχή και ο ποιοτικός μέσος όρος της περιοχής.

"Η ζώνη του ΠΟΠ Μαντίνεια 
(θεσπίστηκε το 1971) εκτείνεται στο κεντρικό ανατολικό τμήμα της περιφερειακής ενότητας Αρκαδίας, μεταξύ των βουνών Πάρνωνας (2.404μ.) στα ανατολικά και Μαίναλο (1.980μ.) στα δυτικά, εκτείνεται το Μαντινειακό Πεδίο, ένα οροπέδιο με μέσο υψόμετρο 660μ. 
Στην ευρύτερη αυτή περιοχή, η ζώνη του ΠΟΠ Μαντίνεια περιλαμβάνει τμήματα των περιοχών Τρίπολης (Τρίπολη, Άγιος Βασίλειος, Άγιος Κωνσταντίνος, Μερκοβούνι, Πέλαγος, Σκοπή), Βαλτετσίου (Δάφνη), Κορυθίου (Αγιωργίτικα, Ζευγολατιό, Νεοχώρι, Παρθένι, Στενό), Λεβιδίου (Κανδήλα, Λεβίδι, Ορχομενός, Παλαιόπυργος), Μαντίνειας (Αρτεμίσιο, Κάψια, Λουκάς, Νεστάνη, Πικέρνη, Σάγκα, Σιμιάδες) και Τεγέας (Λιθοβούνια)."

Compo TV: https://www.youtube.com/watch?v=pvIsaTdTT-o&feature=youtu.be